concrete dining table

Keittiömme on pieni kapea tila, minne on ollut hankala löytää hyvännäköistä, mutta myös sopivan kokoista ruokapöytää. Muutettuamme tänne teimme ruokapöydän valkoisella puuvahalla käsitellystä mäntyisestä puulevystä sekä Ikean pukkijaloista. Tämä oli alusta saakka mielestäni väliaikainen ratkaisu, kunnes löytäisimme sopivan ruokapöydän. 

Mielestäni pukkijalat ovat olleet käytännölliset sekä kivan näköiset, mutta puisessa pöytälevyssä oli muutamia huonoja puolia. Puhdistus oli hankalaa, muruset piti pyyhkiä puunsyiden suuntaan ja kahvimukeista jääneet rinkulat imeytyivät pöytälevyyn. Rinkuloiden imeytymisen olisi varmasti pystynyt estämään säännöllisellä vahaamisella, mutta laiskuudesta johtuen tätä ei tullut tehtyä.

Pyörittelin mielessäni marmorista, vanerista ja betonista pöytälevyä. Marmori on todella herkkä imaisemaan itseensä punaviinit ja muut värilliset nesteet, jonka takia tämän idean hylkäsin. Vaneria tulisi vahata tai öljytä puulevyn tavoin, joten päädyin betoniseen ratkaisuun. En kuitenkaan halunnut perinteistä harmaata betonia, koska halusin keittiön säilyvän vaaleana. Valkoisen betonilevyn tilaaminen onnistui Virosta kotiinkuljetuksineen, joten ei ollut enää tekosyitä säilyttää vanhaa puista pöytää.

Kolme viikkoa tilauksesta meille toimitettiin betonilevy. Käytössä olen huomannut, että betoni näyttäisi imevän nesteet itseensä. Esimerkiksi jos pöydälle laskee vesilasin, jää tästä rinkula pöytään, mikä kuitenkin kuivuessaan katoaa. Olen pohtinut, että käsittelisin vielä betonin jonkinlaisella lakalla. Jos teillä on jotain vinkkiä tähän, minulle voi kertoa ! Muuten olen ollut erittäin tyytyväinen.


Betoni on todella painavaa materiaalia. Pieni pöytälevymme painaa n. 50kg. Ikean sivuilla kerrotaan, että pukkijalkojen painorajoitus on tuon 50 kiloa, joten saa nähdä miten kauan ne kestävät. Joten jos joku tietää pukkijalkoja, joiden leveys on maksimissaan 60cm, minulle voi vinkata niitäkin !

Miltä pöytä näyttää mielestäsi? 


Related Articles

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM