paris

Tultiin viikko sitten takaisin Pariisista. Viiden päivän reissu teki todella hyvää vaikka säät eivät suosineet ekoina päivinä. Pariisi yllätti positiivisesti ja olisin voinut jäädä vielä muutamaksi päiväksi ihastelemaan kaupunkia. Tällä kertaan jäivät Louvre ja Versailles näkemättä, mutta jääpähän seuraavaan reissuun jotakin nähtävää. 


Kaupungilla kiertäessä katseeni hakeutui pariisilaisten parvekkeille. Joka puolella oli ihanasti viherkasveja ja niitä oli paljon! Välillä mietin, että miten asukkaat saavat edes ikkunat auki, kun parvekkeet olivat tungettu niin täyteen kasveja. Joinakin hetkinä vähän jopa pelotti, että jostain tippuu kukkaruukku päähän haha.Kävimme myös Pariisin lähiöalueella Noisy-le-Grandissa, joka oli noin puolen tunnin junamatkan päässä keskustasta. Noisy-le-Grandissa sijaitsi barcelonalaisen arkkitehdin Ricardo Bofillin suunnittelema Les Espaces d'Abraxas. Nämä asunnot vetivät kyllä hiljaiseksi, ihan kuin olisi ollut jossakin toisessa ulottuvuudessa. En yhtään ihmettele, että Les Espaces d'Abraxas oli valittu kuvauslokaatioksi esimerkiksi uusimpaan Nälkäpeli -elokuvaan, oli tämä sen verran vaikuttava paikka. Suosittelen vierailemaan tuolla, jos matkustat Pariisiin. Tällaisia asuntoja ei ihan jokaisen kaupungin nurkissa ole.


Viimeisenä päivänä kävimme hotellimme lähettyvissä sijaitsevassa puistossa Parc des Buttes-Chaumontissa. Keskellä puistoa meni pieni joki, jossa oli sorsia uiskentelemassa ja ylhäällä kalliolla oli pieni huvimaja, mistä näki Pariisin kattojen yli. 

Tällä kertaa ei sisustustavaroita tarttunut matkalta mukaan. Ehkä sitten seuraavalla reissulla!Related Articles

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

INSTAGRAM